Айде на Айдъл 2

Шоуто се продуцира от фирмата на ТВ тандема Иван и Андрей
25 фев 2008 22:43,
63
Айде на Айдъл 2
Първият български айдъл. Снимка: Мюзик айдъл

Започна вторият сезон на Music Idol.

Тази година шоуто се продуцира от фирмата на ТВ тандема Иван и Андрей, тъй като Слави Трифонов се нацупи, че bTV го е накарала да участва в конкурс.

“Аз в конкурси не участвам” – заяви наскоро пред вестник “Капитал” суетният водещ.

Така Иван Христов и Андрей Арнаудов са не само водещи, но и продуценти на риалити формата, а Слави се захвана с конкурентно шоу по Нова телевизия, наречено „Пей с мен“.

Ето кои са членовете на “най-свирепата музикална инквизиция”, по думите на водещите.

Председател на журито е динозавърът на родната естрада Вили Казасян.

Миналата година той се включи в един от концертите на финалистите в Music Idol като диригент на бигбенда. Във видеовизитката на маестрото видяхме архивни кадри от стар радиоконкурс “Тромбата на Вили”. Пеещите фалшиво г-н Казасян прекъсваше с тромба.

“Когато чух за първи път Богдана Карадочева, тя беше на 14-15 години” – каза музикантът в илюстрация на факта, че много български звезди са започнали от неговия оркестър.

“Имам три брака. Сега вървят някакви слухове, че съм имал 6 любовници. Това не е вярно! Те са само 5” – допълни с усмивка Вили Казасян. “Не ни трябва идол по бързата процедура. Арменците няма да имат предимство”.

Друг член на журито е Есил Дюран. Единствената поп фолк певица, която е завършила Музикалната консерватория. В кратък период от живота си тя е пяла джаз и поп фолк в една и съща вечер.

“Не след дълго тази сценична шизофрения приключи, защото се чувствах много напрегната и изтощена” – сподели певицата на “Пайнер”, чието пълно име е Исмигюл Дюран Наим. Исмигюл означава бяла роза.

Поп музиката в журито е представена от Люси Дяковска, която в първото предаване се държа доста напрегнато и на моменти преиграваше. Особено на фона на улегналия, бавно говорещ Вили Казасян и сдържаната Есил Дюран.

През 2000 г. Люси става една от 30-те финалистки в немското риалити шоу Popstars и започва да пее в дамската попгрупа No Angels. През 2006 г. певицата е финалистка в друго немско шоу – Stars On Ice.

Дикторският глас обяви, че Люси не позволявала лични въпроси в интервюта си и зрителите така и не научиха подробности за битието на тази мегазвезда.

Последният член на журито е колоритният Димитър Ковачев – Фънки, чиято откровеност спрямо кандидатите ще ни радва много през следващите седмици.

Басистът и основател на "София Мюзик Ентърпрайзис" е работил няколко месеца и като санитар, защото навремето за кандидатстване във ВУЗ се е изисквал 8-месечен трудов стаж.

“Синът ми слуша хип-хоп. Освен това си мисли, че е негър. Издава някакви звуци и ние с майка му го питаме: лошо ли ти е, а той бил бийт боксер” – разказва във видеовизитката си Фънки.

“Никой с наднормено тегло да не си мисли, че ще го пусна ей така. Хората нямат нужда от мамути, динозаври и камиони” – допълни с характерната си прямост вокалистът на “Ера”.

В деня на първия кастинг Фънки е имал рожден ден и Люси започна да му пее Happy Birthday като Мерилин Монро.

“Мани я тая крава Мерилин Монро” – така рокаджията бързо пресече лиготенето на западната суперзвезда.

До края на едночасовото предаване видяхме колоритните участници от кастинга в Русе.

Ето най-добрите реплики на Фънки към кандидатите. Отделяме ги в специален абзац, заради култовия им характер.

“Казвали ли са ти, че си дърво?”

“Ама какво е това ръкомахане! Вие не сте регулировчик!”

“Вие все едно сте тръгнали към магазина и по пътя сте се отбили при нас.”

“Пак с тия кафяви ботуши! Ще откача! Мода ли е черни дрехи да се комбинират с кафяви ботуши?”

“Ходи върти кючеци и забрави пеенето!”

16-годишният младеж, към който бяха отправени последните думи се разплака в коридора и занарежда:

“Изгавриха се с мен. Това не са хора!... Никакво жури не сте! Догодина пак ще се запиша и ще спечеля”.

Ето и две добри включвания на председателя на журито:

“Ти пееш ли в момента?” (към рапър)

“Сега разбрах защо Титаник потъна” (към момиче, което “изпя” песента на Селин Дион)

Малцина получиха червен лист, т.е. одобрението на журито за следващия етап – театрален кастинг в София.

Във вторник шоуто продължава с кастинга във Варна. От анонса за предаването разбрахме, че Иван и Андрей са измислили прякор на Фънки – мечето Ръкспин.

Music Idol 2 ще се излъчи в 71 епизода. Дони, който миналата година беше член на журито, сега е музикален продуцент.

За участие в малките концерти, където съдбата на кандидатите вече се определя изцяло от зрителите, ще бъдат допуснати не 40, а 18 участници (9 момчета и 9 момичета).

Освен за договор с "Вирджиния рекърдс", официален лицензиант на "Юнивърсъл мюзик" за България, 12-те финалисти ще се борят и за парична награда, предоставена от bTV.

Кой ще спечели? Във всеки случай няма да е Йордан Арнаудов (Данчо "Шестте кокошки"), който и тази година се е явил на прослушванията, но журито отново преценило, че той няма място сред финалистите...

Миналата година победител в Music Idol стана Невена Цонева, за която не можем да кажем, че е превзела ефира с хитове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
chiva преди 16 години
че е номер 1. в шоу-бизнеса в България.Новия сезон е пълен провал.
41
1
 
0
 
! Отговори
dy преди 16 години
super predavane
40
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ФЪНКИ е пич!!!Само той е обективен- що за *** трябва да си ,хем да знаеш че неможеш да пееш,хем да се излагаш пред цяла България!!!Давай ФЪНКИ...
39
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Безкрайно разочарование от новия сезон на "Музикален идол на БГ".Нали там трябва да се излъчат нови звезди с талант и визия .Така твърдят и членовете на журито.Но вгледайте се в самото жури.Всяка вечер екрана ни среща с едни не дотам лицеприятни лица.Какъв е този Фънки.Ами че той има едно просташко поведение и е отвратителен за гледане ,а самия той си позволява по най -долен начин да коментира външността и уменията на кандидатите за музикална слава.Махнете го от журито докато не се отвратят всички българи от него.Уважавам много професионализма на Вили Казасян,но с извинение лично към него ,от екрана ни гледа един болен човек.До колкото разбрах той наскоро е прекарал сърдечна операция и близките му се безпокоят за неговото здраве.Филип Киркоров като че ли се държи по нормално и е за предпочитане пред колежката си, която заместваше.Може би с най добра визия е Есил Дюран ,макар че тя няма чара на Глория.Искам да споделя още ,че трябва да показвате повече от талантливите деца на България, а не простотиите на хора които си нямат и представа от пеене.Показвайте по-малко напъните на некадърни и *** кандидати за слава.Не това ни се иска на нас зрителите.На ясно сме ,че некадърници има много по света,но защо трябва да ни мъчите и нас да ги гледаме.Телевизията е средство за забавление, удоволствие и наслада, а не за обратното.
38
1
 
0
 
! Отговори
Stara Zagora преди 16 години
Не мога да разбера защо организаторите на мюзик айдъл заблуждават хората, че ще избират таланти. Ходих на прослушване в Пловдив, музикалните педагози избраха около 15-16 души, които да бъдат допуснати до комисията. Мислех, че тези избранници пеят страхотно, а какво се оказа в действителност. Започна предаването на 25.02 по телевизията и видях как част от "избраните" да се явят пред многоуважаваната комисия са просто едни смешници, немогат да говорят правилно, а какво остава за пеенето. Ами като искат в предаването да показват гафове и смешки, да показват как хората се излагат на предварителното прослушване, а не пред комисията. И всички българи си мислим, че хората които се избират и продължавт напред са талантливи. Докога ще ни заблуждавате!!! Вместо на първото прослушване да отсеете добрите певци от лошите, Вие напротив - избирате всякаква ***!!!
37
1
 
0
 
! Отговори
kkk преди 16 години
много *** комисия . само казасян си е на мястото другите не са за там
36
1
 
0
 
! Отговори
KASAPO преди 16 години
Kiki,ne e griah da se vyzmOshtavash, nito e griah da pushehs vyzmutena s "O". Griah e Kiki, iskash da imame vseka godina edno i syshto "guri, gurito".Tova e vse edno da iskash vsichki dyrjavi da sa ednakvi i izravneni s USA. pitam te tebe Kiki, jiveeshtata v USA, posle kogo shte napadate, ubivate , ili Obivate, i izsmukvate (spored tebe izsmOkvate).Pogedni si demokratite, domokrati4nite ti demokrati-dmeokrati, demokrati, Kiki, ama sa tolkoz razli4ni 4e 4ak sa ednakvi???
35
1
 
0
 
! Отговори
KASAPO преди 16 години
Полазата от този ИдоиД-2 е че показва на гражданите как може да се освободим от Плужека Слафито и как да попаднем под арменско робство. Еничарите на Вили аутобан , фъф образите на опусунските слатури могът да си разпраат каквото си щът, но едно неможе да им се отрече. Умеят да са гадни, прости и ***. Школата на Слафито си казва кенефеното. Ако следващато ИдиоД-3 го яхне Азис, ще се наслъждаваме на анални изпълнения и клатене на силиконена гръд.Къде си Йорданчето Кристофа, Данче дубел Ю Кастрова? та да кажеш кога от пръдня ухо стих може да различи. Къде си Дани Ханю прабългарски анализ да напраиш от висотата на оплешевялата си конска опашка, виснала на клатилък от епилирания ти за който казваш че ти било главата.Кеде си Глориа да показваш оперирани джуки, подпряни цецки и криво зашите горна устна та я облизваш преди и всяко облизване за да не цепне когато с голямата печатна буква О праиш на некой курлиега Орален секс?А колко беше добре по жреме на Музикален идол 0. нула, никой за нищо не ми се мяркаше ф телефизоръ и се гледахме передачи руском язъке...
34
1
 
0
 
! Отговори
Miss_independent преди 16 години
Душичко, вземи понаучи малко български език. И ако продължаваш да си "възмОтена" си стой в САЩ, че аман от такива неграмотни като теб в Бг.А иначе журито наистина прекалява на моменти, но пък как да не ти се иска да ги критикуваш тези, които хем знаят, че не могат да пеят, хем се явяват. От миналата година стана ясно, че само кадърни хора се допускат напред.
33
1
 
0
 
! Отговори
Татко ;) преди 16 години
Тоя тип "шоута" трябва да се преместят в часовото време след 01,00 часа иначе само "замърсяват" ТВ програмата.... как да го пусна това на детето ми бре то си е един вид мярка за простота "1 Idol" ......
32
1
 
0
 
! Отговори
n преди 16 години
Do 30 vremetie da se vrashash na selo,s tvoite pokoleniy.............
31
1
 
0
 
! Отговори
sss преди 16 години
to pak edin grad
30
1
 
0
 
! Отговори
J. преди 16 години
Ти мен не ме мисли! Пропътувал съм поколения, а не километри, от селото до града...;)
29
1
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
DnesBG,хайде да не се превръщаме във фабрика за клюки и измишльотини... Точната реплика на Фънки е:Ако някой е със наднормено тегло като мене, да не си въобразява въобще, че ще го пусна. Не съм длъжен, нито пък хората са длъжни, да гледат на екрана разни мамути, динозаври и всякъкъв вид камиони"Мисля, че има немалка разлика...Справка - намерете и изгледайте записа от предаването...
28
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
do 27 tvoeto selo yvno go nyma i na kartata,no tova e drug vapros!
27
1
 
0
 
! Отговори
J. преди 16 години
До 20 и 21: Напълнила се е София със селяни, но като манталитет и престанете с тия комплекси...24: ПРАВИМ!!! Правиме...знаеш какъв диалект е...Журито: Ами...под всякаква критика е, поне от това което видях в първото предаане... Казасян и Фънки са "мааааалко" по-надменни от това, което представляват... Вярно е, че ако не бяха Иван и Андрей миналогодишното издание щеше да е като "Мелодия на годината", но явно не можаха да се справят добре с организацията.
26
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
mnogo interesni hora ima v tova "juri".vili kazasjan e na 101 godini i kakvo razbira ot pop musika, kojato se prodava na zapad ne znam. tozi gospodin funky teji minimum 200 kila, no sednal da objanjava kak horata ne iskat da gledat dinozavri, mamuti i kamioni. tuka chovek si zadava vapros: zashto trjabva nego da gledame togava? njamam nikakva predstava otkade go izkopaha, no az ne sam go chuvala nito vednaj. izkazvanijata mu se ploski, neoriginalni, nevazpitani i ne izpalnjavat zelta si - da zabavljavat horata. i za informazija ne se kazva negar, cheren. esil duran ne ja poznavam, no taja jena pravi naj-umereno vpechatlenie, koeto ne moje da se ochakva ot edna chalga peviza. lusy diakovska beshe godini nared izvestna s no angels do 2004 godina, kogato vsichki stanaha poveche ot alchni i se razdeliha. sled tova minalata godina reshiha da napravjat comeback, kojto ne uspja. i sled mnogjestvo uchastija, kadeto se plazgashe s kanki na led sred selebrities i gotveshe chushka bjorek po nemskata televizija, se pribra v bg da objasnjava koj kolko moje ili ne moje da pee. I osven tova ne kazva nishto za lichnija si jivot, zashtoto e lesbiika i beshe po edno vreme sas klasiralata se na vtoro mjasto v nemskija music idol. tova za men e pornografia
25
1
 
0
 
! Отговори
Емилия преди 16 години
Мисля,че на тези кастинги се пробват всички от кол и въже.Колкото и да си мислят,че могат да пеят,организаторите първо да ги оценят по външен вид и след това да ги пуска да пеят.Срамота е да си показваме циганорият на цял свят.
24
1
 
0
 
! Отговори
Headman преди 16 години
Za sajelenie sme naistina edna baia zadrastena darjavica i shoutata ni sa zadrasteni, palni s kompleksi i problemi koito ne triabva da badat izbivani na efira. Kato cialo obache povecheto franchizi na Amerikanskite showta sa si tapichki. V Germania sashto sega gledam che varvi tozi tuka Pop Idol kakto go narichat i tam e palno s malcinstva kadeto mesto da rabotiat samo se motat i jiveiat na garba na nemskata darjava. Inache chestichno tapo che gospodin Trifonov ne e tam vapreki che ne go dolubvam mnogo, no choveka si e showman ot mnogo godini i znae kak da se organizirat takiva predavania. A po vaprosa s naglasenostta na showto, obshto zeto to kade ima spravedlivost?!
23
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Blagodary na 21,edin covek da rasajdava trezvo v tay izmislena darjava...